Start til karate

Karate er for alle aldre, børn som voksne, for folk som ønsker en bedre fysik, stærkere psyke, selvforsvar, større kropskontrol og socialt samvær. Der er mange forskellige grunde til at folk starter med at træne karate, selvom grundene er forskellige vil udbyttet ved karate træning bl.a. være:

  •     Bedre fysik / udholdenhed
  •     Stærkere psyke, forbedring af koncentrationsevnen
  •     Bedre balance
  •     Bedre smidighed
  •     Bedre koordination
  •     God kropsholdning

Karate er en sport som udfordrer både krop og sind. Undervisningen består dels af fysisk træning som giver sved på panden og dels af mentale udfordringer og lege / øvelser som gør at man får afprøvet sine grænser.

Når man har trænet ca. ½ år vil der blive afholdt en graduering (prøve), hvor man viser, at man kan de teknikker og serier som er krævet for næste bæltegrad. Det er ikke noget krav at gå til gradueringen, men hvis man ønsker at træne på andre hold er det nødvendigt.

Kontingentet for at træne, varierer alt efter om man er barn, ung eller voksen, kontingentpriserne kan ses her.


Gratis prøvetimer

Har man lyst til at prøve karate, er man velkommen til at komme og træne 2 gange gratis, når der startes nye hold. Nye begynderhold startes i januar og februar og igen i august og september, det er dog ikke begrænset til de måneder for at starte til karate, du kan altid komme og være med. Det eneste der kræves for at deltage, er træningstøj som det er muligt at bevæge sig i. Der er bad og omklædningsrum for mænd og kvinder. Hvis man bare er lidt nysgerrig, er der også mulighed for at komme og overvære en træning i løbet af ugen. Træningstiderne for begynderholdende er:

  •     Børn 6-9 år: Torsdag kl. 17:30 - 18:30
  •     Børn 10-16 år: Tirsdag og torsdag kl. 17:30 - 18:30
  •     Voksne: Tirsdag og torsdag kl. 18:30-20:00

Klub aktiviteter

Hvert år bliver der afholdt et klubmesterskab, hvor både børn og voksne, inden for alle bæltegrader kan deltage i kamp og kata. Det er en uformel og god måde at prøve kræfter med konkurrencedelen af karate, hvis man har lyst til det.


Aktiviteter for børn uden for træningen

For børn vil der hvert år være en lejr som strækker sig over en weekend, hvor der kommer børn fra alle Shuri-ryu klubberne i Danmark.
Derudover bliver der også afholdt filmaftener, hvor der bliver leget lege, spist noget mad og set nogle film.


Aktiviter for voksne uden for træningen

De voksne hygger sig med at mødes til den årlige julefrokost, eller arrangere at gå i biografen en gang imellem.